БСК: 85% от фирмите дават повече пари на работниците си

Доходите на работниците в 85% от фирмите, които членуват в Българска стопанска камара (БСК), се увеличават през настоящата година, въпреки недотам добрите показатели на компаниите, вследствие на множество кризи. Това показват резултати от годишното проучване на БСК относно бизнес климата през 2023 г. и очакванията за 2024 г. по отношение на икономическата среда, инвестициите и работните места, което ще бъде представено пред журналисти по-късно днес.

85% от анкетираните работодатели всъщност декларират, че са компенсирали инфлацията в доходите на своите работници и служители с ръст на работните заплати (65%), с увеличение на ваучерите за храна (16%), с годишен (12%) или с тримесечен (7%) бонус, посочват от БСК.

Структурата на БСК включва повече от 120 браншови организации, по-голямата част от които членуват в съответните европейски браншови структури.

От работодателската организация обаче посочват, че „натрупалите се през последните 2-3 години множество кризи неминуемо се отразиха върху показателите на фирмите, като всички те бележат драстични спадове спрямо предкризисната 2019 г. Намаляват обемите на производството и продажбите, както и външните пазари“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *