Биткойнът рязко поскъпна, после цената му тръгна надолу

Котировките на биткойна се повишиха с 10% във вчерашната ранна търговия, насочвайки се към най-добрите дневни резултати от август, преди да изтрие част от печалбите в следобедната сесия, информира Ройтерс.

Към 18:44 часа българско време най-популярната криптовалута се търгуваше нагоре с 4,28% за 28 056,14 долара на платформата „Койндеск“ (CoinDesk).

Медията за новини за света на криптоактивите „Койн телеграф“ съобщи по-рано, че американската Федерална комисия за ценните книжа и фондовите борси е одобрила заявка от водещия инвестиционен фонд „БлекРок“ (BlackRock) за борсово търгуван фонд за спотова търговия с биткойни.

Котировките на водещата криптовалута обаче рязко се понижиха, след като репортер на „Фокс бизнес“ заяви в социалната медия Екс (X), че „БлекРок“ е потвърдил, че това е невярно.

По-късно инвестиционният фонд потвърди пред Ройтерс, че заявката му все още се обсъжда от регулатора. Засега Федералната комисия за ценните книжа и фондовите борси не е отговорила на запитванията за коментар.

Криптопазарите очакват новини за процедурата. Ако заявката на „БлекРок“ бъде одобрена, това ще даде тласък на ивестициите в сектора, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *