Откриват ски сезона в Банско на 16 декември

Туристическият бизнес в Банско е готов за старта на предстоящия зимен сезон. Предвид благоприятната прогноза за снеговалеж още в края на тази седмица, сезонът може да започне по-рано от официалната дата за откриването, която е 16 декември. Това заяви за БТА председателят на Съюза на туристическия бизнес в курорта Малин Бистрин.

По думите му Банско очаква гости още в началото на декември, а традиционно за празника на студентите – 8 декември, градът ще бъде пълен с посетители. Това са български студенти, но ще има и турски, гръцки, тъй като Банско и региона става изключително атрактивен за тях, посочи Бистрин.

В календара на концесионера на ски зона Банско официалното откриване на зимния сезон е на 16 декември, но оттам обявиха, че кабинковият лифт ще работи в дните 2, 3, 8, 9 и 10 декември.

На официалния сайт на „Юлен“ АД е посочено, че през лятото на тази година концесионерът е направил инвестиция, за да усъвършенства инсталацията за технологичен сняг по дължината на целия ски път. Това позволява при благоприятни условия (температура под минус два градуса и ниска влажност на въздуха) той да бъде заснежен в рамките на 72 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *