Базата на кабинета в Слънчев бряг запазена за украинци

За трето поредно лято почивната база на Министерски съвет, разположена на брега на най-хубавата 200-метрова плажна ивица на Слънчев бряг, е запазена изцяло за украинци и остава затворена за български туристи, научи Rеalno.bg.

Въпреки че преди войната почивната база „Слънчев бряг“, която се намира в началото на курорта и на 2 километра от Несебър, работеше с индивидуални туристи в периодите от 15 април до 30 октомври, сега, на основание Решение №318 от 20 Май 2022 г. на Министерски съвет, комплексът и персоналът обслужват само и единствено семейства от Украйна, търсещи спокойствие на българското Черноморие.

Зеленият кът, скрит от шума на парти курорта на огромно пространство под поддържани дървета, се състои от 3 корпуса и предлага отлични възможности за отдих, спортни занимания и забавления. Изцяло затворен с денонощна охрана, открити и закрити ресторанти, охраняем паркинг, огромен детски кът, лятно кино, сладкарница, дискотека, тенис корт, собствен плаж, дюни и много зеленина, базата бе любимо място на много българи заради сравнително достъпните цени на лукса. Преди да затвори вратите си за български туристи, най-скъпият апартамент в базата през сезон 2021 струваше 140 лева. За тези пари можехте да се радвате на двустаен апартамент за четиричленно семейство, с включена закуска на блок маса за всички, две отделни бани, огромна тераса, климатици, лед телевизори и всичко необходимо за пълноценна почивка.

„Съжаляваме, не приемаме никакви резервации и тази година. Обслужваме само украинци. Целогодишно! Идват цели фамилии. Стоят тук и зимата. Харесва им, доволни са. Имаме много запитвания от български туристи, които ни се доверяваха през годините и традиционно почиваха при нас, но не можем да направим нищо, освен да им откажем. Ние просто изпълняваме“, обясниха пред медията от базата.

Не е ясно докога ще продължи специалния режим на работа на комплекса. Капацитетът на почивната база е около 300 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *