АПИ пусна обходни маршрути заради блокадите в страната

Протести на енергетици и миньори заради приемането на Териториалните планове за справедлив преход, свързани със съдбата на въглищните региони у нас, създават сериозни затруднения в движението в различни пътни участъци в страната днес. Според сигнали на пътуващи е затруднено движението и по магистралите „Тракия“ край Нова Загора и „Струма“ край Бобошево, както и през Прохода на Републиката. В тази връзка Агенция „Пътна инфраструктура“ определени обходни маршрути в областите Сливен, Стара Загора и Кюстендил. Те са:

Област Сливен

Обходният маршрут за движещите се по АМ „Тракия“ в двете посоки е по II-66 Стара Загора – Нова Загора – Сливен.

Област Стара Загора

– За пътуващите по АМ „Тракия“ е от пътен възел „Нова Загора“ по път II-66 Нова Загора – Сливен до пътен възел „Свобода“.
– За пътуващите по път I-5 Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по път II-66 Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии или по път II-57 Сърнево – Раднево през гр. Раднево по път III-554 Нова Загора – Раднево.
– За пътуващите по път II-55 през Прохода на Републиката – от Велико Търново по общински път за с. Димовци към гр. Николаево, като се включват при пътния възел при Гурково на път I-6 София – Бургас /Подбалканския път/, от Гурково към Велико Търново по път II-55 към Прохода на Републиката се пренасочват на бензиностанция „Петрол“ по път III-5007 с. Конаре, с. Козарево, гр. Твърдица и се включват по път III-662 Твърдица – Елена към гр. Велико Търново.
За пътуващите по път III-554 в района на гр. Гълъбово маршрутите са:
– гр. Гълъбово – гр. Раднево;
– гр. Гълъбово – гр. Симеоновград – с. Главан – с. Полски градец – гр. Раднево
– гр. Гълъбово – с. Обручище;
– гр. Гълъбово – гр. Симеоновград – с. Главан – с. Мъдрец- с. Обручище;
– с. Обручище – гр. Раднево;
– с. Обручище – с. Мъдрец – с. Полски градец – гр. Раднево.

Област Кюстендил

За пътуващите по АМ „Струма“ от Благоевград към София трафикът се отклонява при пътен възел „Бобошево“ по път I-1 Благоевград – София.
За пътуващите по АМ „Струма“ от София към Благоевград движението се пренасочва от пътен възел „Дупница – север“ по I-1 /E-79/ София – Благоевград.
По пътищата в страната има и засилено полицейско присъствие. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *