Американските казина с нов рекорд

Американските казина, притежавани и управлявани от компании, са изпратили най-добрата година в историята си, като са спечелили 66,5 милиарда долара през 2023 г. Това показват данни, публикувани от Американската игрална асоциация (AGA) и цитирани от Асошиейтед прес.

Общата сума е с 10% по-висока, отколкото през 2022 г., която също бе рекордна по отношение на печалбата на казината в САЩ.

Когато данните за приходите от казината, притежавани от индиански племена, бъдат отделно публикувани по-късно през годината, се очаква хазартните дейности да са донесли общо близо 110 милиарда долара на операторите на казина в САЩ през 2023 г.

„От традиционното казино изживяване до онлайн алтернативите му, търсенето на подобни игри сред американците е най-високото за всички времена“, каза Бил Милър, президент и главен изпълнителен директор на AGA.

В началото на миналата година „инфлацията беше висока, във въздуха витаеше несигурност. Анализаторите не можаха да кажат със сигурност какво ще причинят тези предизвикателства на дискреционния доход (оставащ след покриването на основни разходи – бел. р.)“, допълни Милър.

С течение на годината „инфлацията започна да се охлажда, потребителите започнаха да харчат, (Управлението за федералния резерв) поддържаше лихвите на стабилно ниво. (…) Резултатът беше рекордно добра година за нашия бранш“.

Само през празничния декември казината в САЩ са спечелили 6,2 милиарда долара, а през цялото четвърто тримесечие – 17,4 милиарда долара. И двете суми представляват максимуми за съответния период.

Слот машинките са изкарали 35,51 милиарда долара на американските казина през 2023 г., което е увеличение от 3,8% спрямо предходната година. Игрите на маса са донесли още 10,31 милиарда долара (+3,5%).

Спортните залагания са генерирали приходи за 10,92 милиарда долара, което е ръст с цели 44,5%.

Американците са заложили общо 119,84 милиарда долара на спортни игри, което е с 27,8% повече спрямо предходната година. Пет нови пазара за спортни залагания в САЩ, които започнаха да функционират през 2023 г. – Кентъки, Мейн, Масачузетс, Небраска и Охайо – са допринесли за това, генерирайки общо 1,49 милиарда долара приходи.

Онлайн хазартът е привлякъл залози за 6,17 милиарда долара, което е годишен ръст с 22,9%.

Американските казина, притежавани и управлявани от компании, а не от индиански племена, са платили около 14,42 милиарда долара под формата на данъци върху хазарта през миналата година. Това представлява увеличение с 9,7% в сравнение със съответната сума през 2022 г.

Невада остава най-големият хазартен пазар в страната с приходи от 15,5 милиарда долара. Пенсилвания е на второ място с 5,86 милиарда долара, следвана от Атлантик Сити с 5,77 милиарда долара.

/БТА/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *