Търговията с акции ще е без такси на БФБ утре

Българска фондова борса (БФБ) и Централен депозитар организират инициативата „Ден за акции“, като тази година тя ще се проведе на 12 юни. Участие са заявили 25 инвестиционни посредника и банки.

„Деня за акции“ дава възможност на широк кръг от хора и индивидуални инвеститори по-лесно да инвестират на капиталовия пазар като търгуват с акции без такси и комисиони в рамките на този ден.

Утре всички индивидуални инвеститори ще могат да купят или продадат акции на регулирания пазар на БФБ, включително и пазара за растеж beam – без такси и комисиони към БФБ, Централен депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник или банка. Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени на 12 юни поръчки на физическо лице с обем не повече от 2 000 лв. на една изпълнена поръчка.

През май основният индекс ва БФБ – SOFIX, нарасна с 6,37%, а от началото на годината повишението е с над 13%. От януари до май 2024 г. оборотът възлиза на 357 млн. лв. и нараства повече от два пъти (ръст от 113,69%) спрямо същия период на миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *