Махнете ненужните и скъпи екостикери!

Вече две години българските шофьори плащаме за ненужния и скъп екостикер за МПС и въпреки политическите обещанията за махане на стикерите, тази отживелица си стои! Време е за гражданско действие и знам точно какво да бъде то, пише Петър Славов, адвокат в Софийска адвокатска колегия и член на Висшия адвокатски съвет във Фейсбук.
Припомняме, че през лятото депутатите в Народното събрание най-после решиха да се премахне синият контролен талон към шофьорската книжка, но въпреки множеството закани, никой засега не е посегнал към стикерите за удостоверяване на технически преглед и този за сключена застраховка „Гражданска отговорност“. Още повече, че с помощта на електронната информационна система на МВР всеки полицай може да провери дали даден автомобил е преминал годишен технически преглед, каква е екологичната му група и дали застраховката му е валидна, само като погледне номера му.

Всъщност въвеждането на екостикерите бе една от причините за поредното поскъпване на техническите прегледи, които към момента започват от 50 лева за лек автомобил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *